“Catch”

Već sam pisala o grupi ljudi u Hollywood-u koja radi kvalitetne projekte i filmove.

Pisala sam o filmu “Crescendo” koji se bavi pro life tematikom, pravom na život i donosi jedinu istinitu poruku: svaki ljudski život je vrijedan i ima se pravo roditi. Svijet ne bi bio isti bez nas pa tako ni bez svakog pobačenog ljudskog života.

Mnoge poznate osobe su javno svjedočile da su njihove majke bile pod pritiskom da naprave pobačaj, ali to nisu napravile. Svijet bi bio siromašniji bez Andree Bocellija, Brooke Shields, Jacka Nicholsona i svakog novog života.

Sada vam predstavljam kratkometražni film “Catch” čiji je redatelj mladi glumac/redatelj, bivša Disneyjeva zvijezda, David Henrie. David Henrie je snimio mnogo reklama, radio na mnogim projektima kao glumac, a na zadnjih par projekata radi i kao redatelj.

Film “Catch” obrađuje tematiku odnosa otac-sin (otac-djeca) i “problem dobrog oca”. “Problem dobrog oca” se sastoji u tome što on ide na posao, radi jako puno kako bi njegova obitelj imala sve što joj je potrebno, žrtvuje se bezrezervno, ali pod koju cijenu? Cijena koju taj otac plaća je manjak vremena provedenog s obitelji. Ovo je priča o jednom dječaku koji će učiniti sve u svojoj moći da dobije ono što želi – vrijeme provedeno s ocem i vježbanje bacanja. Film je sniman iz perspektive dječaka i prikazuje njegova nastojanja u ostvarivanju cilja.

Možda će netko pomisliti kako je to američki filmić, američki način gledanja na problem i problem koji nije prisutan u Europi (koja se još uvijek drži za tanku, krhku, stanjenu nit obiteljskih vrijednosti), a pogotovo u Hrvatskoj. Mislim da je film univerzalan te itekako potreban i u Hrvatskoj. Film poručuje da je ispravno raditi i brinuti se za obitelj (drukčije ne bi bilo dobro), ali je bitno kako se koristi vrijeme provedeno kod kuće. Obećanja puno znače djetetu pa, ako dajete obećanja i imate 30 min dnevno za igru s njim(a), oni će se u to i pouzdati. Pola sata dnevno nije dovoljno, ali ako imate pola sata, onda tih pola sata budite s njima. Ne kaže se bez razloga da su prve tri (godine) najvažnije. Djeca su odraz roditelja. Ako ih naučite da im trebaju tehnološke novotarije, tako će, nažalost, i biti. Prava je istina da njima ne trebaju tehnološke novotarije, nego ljubav i sigurnost roditeljskog doma. Ako ih naučite da svoje vrijeme popunjavaju igricama i internetom, a ne obiteljskom interakcijuom kroz koju se prima i daje ljubav i sugurnost, onda će djeca tako i naučiti pa nije čudno što dođe do ekskalacije sukoba kroz pubertet, što djeca ne osjećaju obvezu i odgovornost brige za roditelje, što izrastaju u emocionalno hladne i nezrele osobe s dubokim ranama i nesigurnostima.

Film je jako aktualan, a bit će i sve više. Nadam se da vam se sviđa i da će vas motivirati.

Do čitanja,

🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.