Sretan Uskrs!

“Nemojte se prepustiti očaju. Mi smo uskrsni ljudi i naša je pjesma ‘Aleluja’!” (papa Ivan Pavao II.)

“Kao što pod sunčevim zrakama u proljeće na granama stabala niču i rastvaraju se pupovi, tako svjetlo koje se širi iz Kristova uskrsnuća daje snagu i smisao svakoj ljudskoj nadi, svakom očekivanju, želji i planu. Zbog toga se čitav svemir danas iznova raduje jer je u njemu zavladalo proljeće čovječanstva koje u ime svega stvorenja uzdiže himan hvale.” (papa Benedikt XVI.)

“Bog je oružjima ljubavi pobijedio sebičnost i smrt. Njegov sin, Isus, je milosrdna vrata koja su širom otvorena za sve! … Danas je blistavi dan ove pobjede jer je Krist zgazio smrt i svojim je uskrsnućem učinio da zablista život i besmrtnost.” (papa Franjo)

Dragi čitatelji,

uskrsnu Isus doista i ta istina može pretvoriti svaku žalost u radost te svaku tamu u svjetlo. Otvoriše se vrata raja i nama te nas svjetlost Uskrslog Krista može promijeniti. Napravite taj korak!

Sretan Vam Uskrs!

P.s. Super mi je detalj kako je Isus složio povoje. Frajer 😎 Taj detalj još jednom pokazuje kako je Isus svojom voljom otišao na križ i kako je vjerovao. Uskrsnuće ga nije dočekalo iznenada ili na brzinu ili “na horuk”, nego je On taj koji je sve znao, svime upravljao uz Očevu volju i bio smiren uz povjerenje.

Objavljeno: 11.4.2020.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.