Konzervativci koji posežu za tuđim teritorijem? Nedopustivo

Kratko, ali jasno!

Mogli ste primijetiti kako se ja na svojem blogu bavim vrijednostima koje proizlaze iz naše kršćanske vjere i naše svete Katoličke Crkve.

Mogli ste primijetiti i kako sam oprezna s vodećim konzervativnim političarima, komentatorima, javnim osobama i pokretima u Europi te ni u jednom ne tražim idole. Zašto? Zato što drugi segment njihove politike nije dobar. Zato ću ih uvijek podržati u zaštiti katoličkih vrijednosti, ali smatram kako ti nisu dovoljno mudri za poziciju upravitelja koja bi jamčila mir, pravednost i moralnost.

U Europi postoje dvije srednjoeuropske države čije je vodstvo slično po vrijednosnim politikama temeljenih na katoličkom nauku. Jedne podupirem i daj, Bože, da netko takav dođe na vlast u Hrvatskoj, a druge baš i ne jer krše upravo ono o čemu pišem.

Političari i druge osobe koji zastupaju katoličke vrijednosti po pitanju pobačaja, istospolnih odnosa, rodne ideologije, eutanazije, kontracepcije i drugo ne mogu istovremeno zastupati stav kako jedna država ima pravo na teritorij tuđe države.

Jedini logični uzročno-posljedični redoslijed koji sam ja naučila iz svoje katoličke vjere i svete Katoličke Crkve je sljedeći:

Bog u Presvetom Trojstvu

Katolička Crkva

vjera u uskrnuće i život/smrt vječnu

ispravne vrijednosti

moralni i smisleni život

neželjenje ičega što je tuđe

Zaključno, sasvim mi je nelogičan misaoni proces koji zagovara katoličke vrijednosti, a iz toga je došao do zaključka kako je ispravno okupirati teritorije drugih država. Logični misaoni proces je zagovor i život po katoličkim vrijednostima iz kojih proizlazi kako branimo svoje i ne želimo išta što pripada drugome. Ukoliko se pojavi neko novo saznanje, nadopunit ću tekst.

Što se tiče Rusije, pogrešno je i opasno je smatrati je čuvaricom kršćanskih vrijednosti.

O drugoj strani, globalističko-komunističko-zelenoj, pisala sam dosta.

Oni ni po čemu ne mogu biti izbor katolika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.