(Nazovimo) konzervativci koji posežu za tuđim teritorijem? Nedopustivo

Kratko, ali jasno!

Mogli ste primijetiti kako se ja na svojem blogu bavim vrijednostima koje proizlaze iz naše kršćanske vjere i naše svete Katoličke Crkve.

Mogli ste primijetiti i kako sam oprezna s vodećim (nazovimo) konzervativnim političarima, komentatorima, javnim osobama i pokretima u Europi te ni u jednom ne tražim idole, a među njih i ne ubrajam Putina.

Zašto?

Zato što drugi segmenti politike tih osoba nisu dobri. Zato ću ih uvijek podržati u zaštiti katoličkih vrijednosti, ali smatram kako ni oni nisu dovoljno mudri za poziciju upravitelja koja bi jamčila mir, pravednost i moralnost jer bi otimali teritorije drugih država, a i često zastupaju crony kapitalizam (koji, opet, može rezultirati nacionalizmom) ili nacionalizam kojem se ja protivim. Potrebno je razlikovati konzervativizam od naciona(socija)lizma, što mnogi iz nekog razloga ne razumiju.

Mainstream globalisti grozni su, ali ni ovi nemaju mudrost u nekim pitanjima, a bome ni odraz katoličke vjere koju mnogi od njih iskorištavaju i služi im kao profesionalna vjera. To što netko koristi kršćanske izraze ne znači ništa. Zapravo, često može značiti licemjerje i obmanu.

U Europi postoje dvije srednjoeuropske države čije je vodstvo slično po vrijednosnim politikama. Jedni su mi u redu, a drugi baš i ne jer krše upravo ono o čemu pišem. Ukoliko to počnu kršiti i prvi, neće mi ni oni biti u redu.

Političari i druge osobe koje zastupaju katoličke vrijednosti po pitanju pobačaja, istospolnih odnosa, rodne ideologije, eutanazije, kontracepcije i drugo ne mogu istovremeno zastupati stav kako jedna država ima pravo na teritorij tuđe države.

Nadam se da je ovo vrlo, vrlo, vrlo jasno. Trebalo bi biti jasno nama, Hrvatima, okruženima s državama s kojima smo okruženi jer ćemo u protivnom opet morati voditi obrambeni rat radi pohlepe nekih glasnih susjeda kojima su hrvatski krajevi jako slasni.

Meni je na prvom mjestu Bog, a kad ljudima nije Bog na prvom mjestu, onda im je nešto drugo na prvom mjestu. Čak i kad je država ili obitelj umjesto Boga na prvom mjestu nije dobro. Tada nastaju (vidljivi) problemi (u mnogim takvim pokretima) poput nacional(socijal)izma kroz sve svoje oblike u koje smo se imali prilike osvjedočiti kroz povijest – komunizam, fašizam, globalističko-rodno-zeleni komunizam itd.

O globalističko-komunističko-zeleno strani pisala sam dosta. Oni ne mogu biti izbor katolika u puno pitanja. Oni su zrcalo nacionalsocijalizma, samo na (uvjetno rečeno) drugom spektru. Ako malo bolje pogledate i pomolite se za Božje vodstvo u razmišljanju, primijetit ćete kako su globalističko-rodno-zeleni komunizam (kao mainstream) i nacional(socijal)izam (kao alternativa koju neki nameću) jednaki: stavljaju državu (po nekoj svojoj ideji), a ne Boga i dobrobit čovjeka na prvo mjesto. Zato je i jedno i drugo promašaj. Zato nijedno ne predstavlja krijepost. Tužno je vidjeti i toliko panslavista i globalista u Hrvatskoj koji ništa nisu naučili.

Hrvatska pripada srednjoeuropskom kulturnom krugu. Naše mjesto je u Europi, Europi po ideji njezinih kršćanskih, odnosno duboko katoličkih, utemeljitelja EU-a i Paneurope. Europu su okupirale čudne strukture ljudi koje zastupaju jednu od gornjih pogrešaka, ali Europa pripada nama. Mi Europu moramo vratiti nama.

Jedini logični uzročno-posljedični redoslijed koji sam ja naučila iz svoje katoličke vjere i svete Katoličke Crkve je sljedeći:

Bog u Presvetom Trojstvu ->

Katolička Crkva->

vjera u uskrnuće i život/smrt vječnu->

ispravne vrijednosti->

moralni i smisleni život->

neželjenje ičega što je tuđe.

Zaključno, sasvim mi je nelogičan misaoni proces koji zagovara katoličke vrijednosti, a iz toga je došao do zaključka kako je ispravno okupirati teritorije drugih država.

Logični misaoni proces je zagovor i život po katoličkim vrijednostima iz kojih proizlazi kako branimo i ne damo svoje i ne želimo išta što pripada drugome. Uz to, nijedan istinski lider koji se toliko busa u prsa kršćanskim vrijednostima ne može raditi (samo) ono što je u njegovom i državnom interesu, nego što je moralno ispravno. Ukoliko se pojavi neko novo saznanje, nadopunit ću tekst.

Što se tiče Rusije, pogrešno je i opasno je smatrati je čuvaricom kršćanskih vrijednosti jer ona nije obraćena. Kršćanske vrijednosti, za početak, ne čuvaju se prostitutkama.

A tko će platiti i snositi posljedice napada Rusije na Ukrajinu?

Stanovnici Europe, u to nema sumnje. Amerikanci nešto manje, odnosno vjerojatno neće.

Još gore, Kini su širom otvorena vrata, a to je diktatura bez granice koju želim što dalje od Europe.

Nažalost, mnogi simpatiziraju Kinu – i neki koji su za slobodno tržište (a ironija je da ga u Kini nema jer osoba prodaje dušu političkoj garnituri kako bi mogao otvoriti društvo) i oni koji podržavaju rodnu ideologiju i pobačaje (upravo zato što kineska država ima toliku ulogu pa planiraju instaliranje svojih vođa, kao što to rade i globalisti). To je sustav koji ne da Bogu prostora jer je država bog koja si uzima za pravo nadzirati i određivati kakav će biti nečiji život. Strašno!

Oslobodi nas, Bože, svih ovih kuga. To te molimo po tvome sinu, Isusu Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Marijo, zaštitnice kršćana, moli za nas.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.