O blogu

Dragi posjetitelji bloga,

nakon dugo razmišljanja, odlučila sam krenuti s pisanjem bloga.

Ukratko, blog se bavi vjerskom i bioetičkom tematikom te ekonomskim i ostalim društvenim kretanjima.

Osobnim osvrtom i stavom o društvenim zbivanjim, pokušat ću približiti i objasniti navedenu problematiku u kontekstu katoličke vjere. Nadam se kako će ova osobna razmišljanja praćena naukom KC potaknuti i vas na život i djelovanje s ispravnim vrijednostima bez obzira što svijet trči za drugim.

Svatko ima neke talente. Duh Sveti svakome daje različite talente i nadahnuća kako bi ih čovjek koristio za svoj boljitak i razvoj društva, a to ne može bez suradnje s Bogom.

Svaka odluka, ali i svaka okolnost, usmjerava čovjeka prema otkriću i odgovornom korištenju specifičnih talenata za određenu svrhu, kao i za otkrićem smisla života. Svatko mora otkriti koji je njegov put jer svi možemo biti Božji suradnici kojim će On činiti dobro na ovom nesavršenom svijetu.

Od rođenja su vjera i Crkva sastavni dio mog života. Prvo kroz odgoj, a onda i kroz moju odluku življenja i prihvaćanja katoličkog nauka i moralnih principa jer je to jedini ispravni i smisleni put bez kojeg nema vječnog života i bez kojeg čovjek ne može biti sretan. Sve ostalo je nedovoljno. Oni su sastavni dio mene i mojih postavki, jednako kao i moja obitelj. Znam koliko bih bila siromašnija osoba da nemam ovakve temelje.

Ono što se računa su djela, a tako i u vjeri. O vjeri nije dovoljno pričati, nego prvenstveno živjeti i ponašati se onako kako ona uči te tako biti primjer, zapaliti malu iskru kod nekog. Za to su potrebni odgoj, disciplina (samokontrola), odluka za življenjem ideala, ljubav, molitva i sakramentalni život te Božji blagoslov, a manje priče i “predirektnog napada pričom o stavovima”.

Riječi potiču, djela privlače.

Živimo u izazovnim vremenima. Pojmovi “sloboda”, “pravo na izbor” i “ljubav” nikada nisu bili zloupotrebljivaniji. Čovjek može sve u ime “slobode”, može izabrati što god želi, ali društvo nikada nije bilo bolesnije, tjeskobnije i beznadnije. To je posljedica izbacivanja Boga iz života jer tada čovjek ne postaje slobodan, nego zatočen.

Moj cilj je podsjetiti sve nas na dostojanstvo, na dar i čudo života, na ljepotu i bitnost gledanja čovjeka kao bića s fizičkom, socijalnom, duhovnom i duševnom razinom koje treba hraniti kako bi čovjek mogao biti zdrav.

Nadam se kako će moja razmišljanja potaknuti i vas na djelovanje, razmišljanje i širenje zdravog pogleda na život.  Želim vam da, u bilo kojem zanimanju kojim se bavite, bili poslodavac ili zaposlenik, pronađete svoj smisao i odgovorite na poziv na koji smo svi pozvani: svetost.

Bitno je istaknuti kako smatram nezamjenjivo važnima te priznajem svaki zarez i zarezić službenih stavova, nauka i dogmi Katoličke Crkve. Ako se netko smatra nadahnutim Duhom Svetim, a ne priznaje istine i nauk vjere, ne radi se o nadahnuću Duha Svetoga. Shodno tome, za tumačenje Svetog pisma vas upućujem svećenicima, redovnicima, biskupima, kardinalima i Papi. Oni su mjerodavni za to. Drugi počesto svoje tumačenje svedu na svoje opravdanje krivnje i sve svedu na “pa nije Bog tako mislio”.

Osoba koja ne usmjeri svoju vjeru i razvoj u ispravnom smjeru, usmjeri je prema duhu relativizma, emotivizma, “duhovnosti” i new age-a, a to je postao problem i među katolicima jer vjera:

  • nije emotivizam s cilljem kako bismo se dobro osjećali pa činili što želimo – emocije su nestalna, subjektivna kategorija (ali je važno znati kako su zrele emocije bitne za život u punini)
  • nije bijeg od stvarnosti i odgovornosti u kratkotrajne zanose niti tradicijski folklor (nego je snaga za preuzimanje odgovornosti, donošenje odluka i življenje prema nauku u svakodnevnom životu – vjerodostojnost&integritet, nada u vječni život i istinski susret i odnos sa živim Bogom)
  • nije ni puko zadovoljenje pravila “reda radi” i razumsko licemjerje kojim ćete biti vrjedniji od drugih (nego je življenje prema katoličkom moralnom nauku te sakramentalnim životom od nezamjenjivog značaja za spasenje duše i razvoj osobnosti).

Bogu hvala na životu i hvala Mu što me cijeli život prati svojim blagoslovom. Njemu jedinome pripada sva čast i slava oduvijek i zauvijek! Bez Njega ne bi bilo ni ovog bloga.

Sjetite se i mene u svojim molitvenim nakanama.

Svako dobro,

Desert Rose 🙂

Privatno vlasništvo, all rights reserved

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog katoličke cure o vjeri i društvenim zbivanjima @ all rights reserved//Uspjeh je ostati vjeran Bogu//Sloboda nije činiti što želiš, nego ono što je ispravno//Ljubav je odgovornost za drugu osobu//"Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti"//moli&radi//vjera&djela//red, rad&disciplina//svi smo pozvani na svetost//#integritet👨+👩=👪

%d bloggers like this: