Veliki tjedan/Holy week

U ovom kratkom isječku, sažeti su nauk, vjerovanje i značenje Velikog tjedna koji započinje Cvjetnicom, a priprema je za Uskrs.

Uskrs se događa svake nedjelje jer nedjeljom slavimo Isusovo uskrsnuće i njegovo predanje za nas. Isus se čovjeku dariva (žrtvuje) u misnoj žrtvi – euharistijskom kruhu svaki dan na misi jer za vrijeme pretvorbe kruh postaje Tijelo Kristovo, a vino postaje Krv Kristova.

Isus nas je otkupio i žrtvuje se za nas kako bismo imali život vječni. Podnio je najsramotniju smrt i preuzeo na sebe križ naših grijeha kako bi nam pokazao da od svog križa ne možemo pobjeći, nego ga jedino možemo nositi te tek tada sve postaje smisleno.

Koji je vaš križ u životu? Čovjek ga ne treba i ne može sam nositi jer ga tako nikada neće moći nositi na ispravan način. Uvijek će mu  biti pretežak, gorak, besmislen i bez svrhe. Isus nam pomaže nositi križ i u njemu trebamo tražiti snagu, a svoj križ prikazati kao naknadu za naše grijehe i obraćenje grešnika te na taj način postati dionici Isusove muke ❤

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.