Ekonomija seksa/Economics of sex

Objavljeno: 21. svi 2015.

Istraživanje Austin instituta (The Austin Institute) govori o utjecaju pojave konracepcijske pilule na muško-ženske odnose.

Zašto dolazi do sve manjeg broja novosklopljenih brakova, sve veće stope razvoda, dok, istovremeno, industrija za on-line upoznavanje i izlaženje (društvene mreže) bilježe konstantno visoke prihode? Tko određuje cijenu seksa, a tko ima zadnju riječ kad se radi o prosidbi?

Mislim da se može izvesti sljedeći zaključak:

Djevojke i žene, budite onakva žena kakvu želite svom (budućem) sinu.

Muškarci, budite onakav muškarac kakvog želite svojoj (budućoj) kćeri.

To znači da, ako svojoj (budućoj) kćeri želiš najboljeg čovjeka na svijetu koji će se prema njoj ponašati kao prema dijamantu, koji će je poštovati, voljeti, pomagati, cijeniti misterij njezine osobnosti, onda se ti tako ponašaj prema nečijoj tuđoj kćeri, tj. kćeri nekog drugog oca.

Ako želiš svom (budućem) sinu najbolju ženu na svijetu koja će ga poštovati, cijeniti zbog toga što je, koja neće psihički manipulirati njegovim osjećajima, onda i ti budi takva prema sinu neke druge žene.

Razlike između muškog i ženskog spola postoje s razlogom. S razlogom nas je Bog stvorio različite. One su tu upravo zato što samo takva razlika daje potpuno smislenu cjelinu.

Kad je poznatog meksičkog modela/glumca/redatelja/prolife aktivista, Eduarda Verasteguija, njegov rođak pitao za savjet vezan za predbračnu čistoću i pitao ga gdje je granica, Verastegui mu je objasnio sljedećim primjerom:

“Zamisli da imaš curu Ivanu i da ja imam moć vidjeti budućnost. Ti i Ivana se nećete vjenčati, ona neće biti tvoja supruga. U susjednom gradu živi Petra. Petra je u vezi s Markom, ali se ni oni neće vjenčati. Petra će biti tvoja supruga i vjenčat ćete se za tri godine. Petra i Marko gledaju film u njezinoj kući. Film je završio pa te pitam :’Što bi htio da Marko napravi Petri nakon što  film završi?'”

Eduardov rođak je odgovorio: “Ništa”.

Mislim da svatko sebi može odgovoriti na ovo pitanje, bez obzira gledamo li iz muške ili ženske perspektive. Budite iskreni pa se ponašajte u skladu sa svojim odgovorom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.