Hrvatska mora ostati dio EU

Možda ću se kasnije vratiti na ovaj članak i dopuniti ga, ali za sada samo želim kratko i jasno poručiti:

Hrvatska mora ostati dio EU, uz sve njezine mane i probleme koji se samo gomilaju u posljednjih sedam-osam godina, i žestoko se zalagati za načelo supsidijarnosti kojim ćemo se držati naših vrijednosti i prava.

Moramo žestoko zahtijevati povratak kršćanskim korijenima i vrijednostima (protiv rodne ideologije, prostitucije, pobačaja, surogatstva, pornografije, kladionica…), suprotstaviti se islamizaciji i stanovništvu koji nemaju pravo boraviti u EU, boriti se protiv nametanja islamskog načina gledanja na svijet, boriti se protiv socijalnih naknada, i slično, ali u EU.

Opasno je ponovno biti politički naivan kao 1918. i, iz nečega što ima mane, otići u nešto puno gore, u smrt.

U idealnoj situaciji, EU bi bila prijateljska ekonomska zajedica suverenijih država koje imaju pravo uređivanja svojih politika i vrijednosti kako žele (naravno, u demokratskom rasponu). Države bi poštovale teritorij svojih susjeda, ne bi se usudile imati pretenzije na tuđi teritorij, držale bi se svoga.

Kako situacija nije idealna, jače zastupanje ideje i nastojanja oko suverenosti RH, odvelo bi nas u srpsko-ruski svet.

Hrvatska nije okružena prijateljskim državama – i Italija i Srbija i Mađarska i BiH imaju jako pohotne poglede prema RH, a uglavnom ističu kako vode suverenističke politike, stoga moramo biti politički pametni, a vjerni Bogu jer će samo On dati tu istu pamet, odnosno mudrost.

Možemo mi biti obrazovani koliko god, ali ako nam Bog nije na prvom mjestu, ne znamo išta.

Nikad više obrazovanih, a nikad više zla i glupih.

Ako se ne molite Bogu, ne znate išta. Nemojte širiti zle i pogrešne ideje jer ćete biti iskorišteni kao krpena lutka dok istovremeno dajete svoj doprinos raspadu braka, obitelji, društva, države.

Hrvatska se ne može osloniti na svoju suverenost u smislu da bude neovisna i od EU i od Istoka. Ako napusti ili se udalji od EU, past će pod utjecaj Istoka, a to je ono što i sad već imamo i protiv čega se borimo. Zamislite kako bi tek bilo da nismo dio EU, kojoj Hrvatska i BiH oduvijek pripadaju.

Ponavljam poziv europskih biksupa uoči izbora za EU parlament: za odgovorno glasovanje kojim se promiču kršćanske vrijednosti i europski projekt.

Trenutna situacija je kao 1918. Bojim se da oni koji zastupaju suverenizam Hrvatske izvan EU nisu svjesni posljedica i odvest će nas u novu Jugoslaviju. Uvijek može gore.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.