Irska – model financiranja referenduma i LGBT lobija

Ovaj se tjedan Irska nalazi pred sličnom odlukom o kojoj je Hrvatska odlučivala 01.12.2013.

Dok su građani Hrvatske odlučivali o unošenju novog članka u Ustav kako bi se zaštitio brak kao zajednica muškarca i žene, građani Irske će u petak, 22.05., odlučivati hoće li u Ustav biti uvršten članak koji će jamčiti pravo na brak dvama osobama, tj. moći će odlučiti da ne žele zaštititi brak.

Drugim riječima, Irska odlučuje hoće li postati prva država na svijetu koja će toliko podleći LGBT propagandi da će Ustavom jamčiti pravo na brak dvama osobama bez obzira na spol osoba.

S obzirom da je Ustav temeljni, primarni zakon neke države, posljedice uvrštavanja pogrešne definicije braka u Ustav će biti jako ozbiljne jer će se preslikati i na sve druge zakone povezane s brakom, obitelji, djecom, odgojem, tolerancijom, diskriminacijom, vjerskim slobodama i drugim.

Iako kulturni imperijalizam želi uništiti egzistencijalne istine i samim time je usmjeren na duhovnu dimenziju čovjeka, na primjerima nerazvijenih zemalja (pogotovo afričkih) vidljivo je provođenje diktature kulturnog imperijalizma u najsurovijem smislu jer čelnici tih država odlučuju hoće li prihvatiti ponuđenu diktaturu relativizma SAD-a i dobiti kredit za financiranje hrane i zdravstvenog sustava ili će odbiti tu diktaturu i ostati bez pomoći za hranu, dok je u razvijenim državam primjetna sva nakaradnost i ružnoća diktature relativizma jer ona nastoji uništiti ljepotu kršćanskih temelja Zapada.

Pripremanje terena za provođenje referenduma u Irskoj i napad na prirodnu obitelj nije djelo samo irskih lobija rodne ideologije, nego i američkih zaklada. The Atlantic Philanthropies je američka organizacija koja je u proteklih 13 godina donirala 735 milijuna Yesnomaybeeura Irskoj za različite socijalno-društvene svrhe. Ako stavimo na stranu pozitivne namjene, prema internetskoj stranici organizacije, od tog iznosa je oko 25 milijuna eura rezervirano za promociju LGBT prava u Irskoj.

Ne može se ne primijetiti koliki je to iznos sredstava, stoga se hrabri dio irske javnosti pita na koji način irski predstavnici vlasti zahvaljuju na donaciji te utječu li te donacije na vladine politike i programe u Irskoj.

Sama zaklada u svom izvještaju „Catalysing LGBT Equality and Visibility in Ireland“ (prij. Ubrzavanje LGBT jednakosti i vidljivosti u Irskoj), ističe na koji je način njihov novac utjecao na irski društveni i politički život. Među ostvarenjima ističu: donošenje zakona o civilnom partnerstvu 2010. godine, omogućavanje provedbe nadolazećeg referenduma, poboljšanje kapaciteta LGBT sektora, vladino osnivanje savjetodavne službe za prava transrodnih osoba, a u jednom se dijelu izvještaja hvale da su „omogućili zakonske promjene za istospolna partnerstva i transrodni identitet.“

Iako američka organizacija surađuje s irskom Mrežom za gay i lezbijsku jednakost (GLEN), organizacija posjeduje i ured u Irskoj koji im pruža zaštitu od uobičajenih vladinih ograničenja kada se radi o korištenju stranog izvora sredstava za utjecaj na irski društveni i politički život. Kako jedna od novinarki irskih novina „Irish times“ ističe, „novinari napadaju i optužuju male konzervativne udruge da su financirane američkim novcem, dok GLEN pliva u novcima.“

Zašto je Irska bitna? Zato što je, usprkos činjenici da doživljava gospodarski boom kojeg Hrvatska ne prolazi, jako slična Hrvatskoj – male, većinski katoličke države sa sličnim vrijednosnim temeljima, s puno zelenila te srdačnim i veselim ljudima. Model doniranja sredstava i utjecanja na politički i društveni život u Irskoj je jednak takvom modelu u Hrvatskoj, ali, nažalost, i u svakoj državi koja ne želi napustiti istinske temelje i podleći diktaturi relativne istine koju papa Franjo naziva ideološkom kolonizacijom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.