Stanice abortiranih beba u kozmetičkoj i prehrambenoj industriji

U zadnje mi se vrijeme čini da bi neke državne institucije i agencije mogle promijeniti ime. Tako bi Agencija za odgoj i obrazovanje trebala promijeniti ime u Agencija za državnu seksualizaciju djece.

Agencija zaslužuje taj naziv još od sramotnog nametanja liberalnog programa zdravstvenog odgoja čime se ignorirala volja 85% roditelja koji su se izjasnili za cjeloviti zdravstveni odgoj temeljen na istinskim vrijednostima i moralu (2009.). Ukoliko agencija nije htjela poštivati volju velike većine roditelja za uvođenje cjelovitog zdravstvenog odgoja, tada je predmet zdravstvenog odgoja morala staviti kao izborni.

I tako, dok Agencija koja predstavlja državu ne vidi ništa sporno u prisilnoj seksualizaciji djece, spornim smatra iznošenje istine. Ipak, mora se priznati da Agencija do sada nije imala pritužbi na rad vjeroučiteljice, tj. za ovu hajku nije kriva Agencija, nego je njezina dužnost provjeriti informacije u svrhu zaštite učenika.

Naime, ovih je dana, u režiji jednog portala, izvedena hajka na vjeroučiteljicu iz osječke Ekonomske i upravne srednje škole jer je govorila istinu.

Na satu vjeronauka, vjeroučiteljica je govorila o agresivoj kampanji za pravo na pobačaj, povezanosti farmaceutske industrije, abortusa, kozmetičke i prehrambene industrije. Između ostalog, vjeroučiteljica je istaknula da se

„pobačeni fetusi često koriste za izradu kozmetike, cjepiva i lijekova te u prehrambenoj industriji za izradu posebnih okusa (Pepsi, Nestle i drugi), a neki tvrde da se u Kini i Tajvanu čak i jedu. Važno je uočiti i profitabilnu povezanost farmacije, tehnologije, medicine, politike, obrazovanja i mnogih konkretnih privrednih grana koje imaju za cilj širiti promiskuitet kod mladih, kako bi na tome svi oni zarađivali: ako mladi koriste kontracepciju i abortive, na tome mnogi zarađuju. Jedna od posljedica je i neplodnost, a i ona će se plaćati u postupku umjetne oplodnje.“

Agencija za odgoj i obrazovanje je pokrenula hitan stručno-pedagoški nadzor nad radom vjeroučiteljice jer prikazane prezentacije nisu dio dogovorene literature.

Koliko se sjećam svojih školskih i fakultetskih dana, a koji su završili nedavno, profesori bi redovno dolazili s dodatnom literaturom, dodatnim kopiranim tekstom, dodatnom pričom i primjerom kako bismo bolje razumjeli gradivo, kako bi nas dodatno obogatili i motivirali.

U čemu je onda problem?

Možda je problem u tome što je vjeroučiteljica, govoreći istinu, skrenula sa zacrtanog puta interesnih skupina o seksualizaciji društva (djece i mladih), a čije isključivo pravo kreiranja sadržaja imaju udruge koje ne razumiju koncept obitelji, muško-ženskih odnosa, značaj majke i oca, razliku između muškaraca i žena pa prodaju priču da se žene, bez trunke kajanja i psihologije/psihijatrije, mogu ponašati poput muškaraca, udruge koje su financirane novcem poreznih obveznika – vas, vaših bližnjih koji vrijedno rade i uspješnih poduzeća te novcem „dobrotvora iz inozemstva“.

Za one kojima je potreban znanstveni ili pravni dokaz, ne treba ići daleko.

Ovih je dana okružni sud u Budimpešti (Mađarska) osudio osmero osoba – liječnika radi ilegalnog korištenja embrijskih matičnih stanica iz abortiranih beba koje su namjeravali prodati na crnom tržištu kozmetičke industrije. Slučaj je pokrenut 2009. godine, a stanice su trebale biti korištene u kozmetičkom preparatu kao dio tretmana za pomlađivanje. Najgore od svega je to što su kupci već bili dogovoreni.

Slučaj iz Mađarske nije prvi te vrste. Kozmetičko poduzeće Neocutis je stanice abortirane bebe također koristilo u kremi za pomlađivanje, a od prehrambene industrije se spominju Pepsi, Nestle i Kraft Foods. Pepsi surađuje s biotehnološkim poduzećem Senomyx koje kreira nove okuse, a za što, prema napisima vodećih američkih prolife internetskih portala, koriste HEK 293 što je ljudska embrijska bubrežna stanica dobivena iz abortirane bebe. Pepsi se suočio s ogromnim bojkotom proizvoda po cijelom svijetu.

Za potvrdu da je vjeroučiteljica govorila istinu, možemo koristiti i sljedeću logiku: potrebno se samo pitati što je abortus?, što je eutanazija?, što je umjetna oplodnja?, što je kloniranje?.

Zar mislite da se onaj koji se sjetio cijelom društvu prodati i opravdati priču o abortusu, eutanaziji, umjetnoj oplodnji, kloniranju i sl. kao o nekakvim pravima, nije sjetio opravdati i priču o korisnim svojstvima stanica jednog ljudskog bića koje je ubijeno ispod majčinog srca?

Stvarno mislite da mu to nije palo na pamet i da mu to predstavlja moralnu ogradu?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.