O EU izborima, sigurnosti i budućnosti

Bliže se izbori za EU Parlament koji su test za druge izbore.

Odazovite se na izbore i pazite koga birate. Svojim izborom, svatko od nas snosi odgovornost za situaciju u državi.

Ima li uspjeha i radosti bez Božjeg blagoslova? Blagoslivlja li Bog narod koji se okreće od svoje vjere i smisla u životu onako kako je On postavio? Kako se očituje okretanje od vjere? Je li okretanje od vjere vidljivo u djelima koja se na razini države pretoče u zakone? Tko je odgovoran za zakone? Tko postavlja ljude odgovorne za zakone?

Neki dan sam razmišljala o uzročno-posljedičnoj vezi sigurnosti, migracija i razvoja na primjeru Sisačko-moslavačke županije s obzirom na jedan poslovni slučaj kojeg sam analizirala.

Sisačko-moslavačka županija nije obnovljena od posljedica rata, a jako je stradala. Moslavački dio županije se drži dobro, ima projekte i razvija se zahvaljujući bogatom kraju i proračunu kojeg pune poduzetni građani, dok je sisački dio i Banovina prema Karlovcu u teškom stanju.

Autocesta Sisak-Zagreb se gradi već dvadeset godina. Za isto vrijeme, stanovnici Zagreba besplatno koriste dijelove autoputa jer je naplata cestarina pomaknuta.

U Sisku se gradi džamija s islamskim centrom čiju izgradnju, između ostalih, financira i Katar.

U Maloj Gorici, nedaleko Petrinje, u kućicama u kojima su boravili prognanici iz ratom pogođene BiH, priprema se migrantsko naselje u kojem će biti smješteni planirani migranti seobe naroda iz muslimanskih zemalja.

U Gori se gradi odlagalište opasnog otpada, u Sisku će se paliti opasni medicinski otpad, a grad Novska sklapa ugovor s gradom Zagrebom o preuzimanju otpada (biootpada?). Bilo je dodatnih ponuda da se i ostalo smeće iz Zagreba deponira u jednom moslavačkom gradu.

Grad Novska postaje inkubator za igrice. Tko se ne uništi drogom, pornografijom, spojevima od otpada, čipsom ili depresijom, može se dotući virtualnom stvarnošću.

Jesu li ovo slučajnosti ili ciljano slabljenje županije u središnjem dijelu države?

Bl.Alojzije Stepinac o radu
Twitter/Borna Puškarić

Koga država misli angažirati za zaštitu države Zagreba jer Zagreb postaje ono na što će se, zahvaljujući neodgovornim političarima i neodgovornim građanima koji hrle u kavez gradova, svesti RH? Što kad ostane prazan prostor na potezu Slavonija-Banovina-Kordun-Lika?

Možemo govoriti što želimo o političarima, ali građani su ti koji su takve političare doveli na vlast. Drugim riječima, da, APIS i političari kradu glasove, ali ih ne mogu krasti kad se radi o velikom broju glasova građana koji su podržali nešto. Zlo ne može pobijediti dobro ako je dobro dovoljno dobro. Kad milijun građana ili 700 000 potpiše za referendum, ne može ni APIS ni povjerenstva naštimati rezultat. Onaj tko vjeruje kako zlo može pobijediti dobro nije kršćanin.

I, za kraj, ne, nemam nikakve dvojbe kako svatko gleda svoj interes i kako svatko ima mane, ali je razlika u posljedicama i u tome tko želi ispraviti mane. Posljedice djela političara na sotonskoj strani i posljedice djela političara s manom na kršćanskoj strani nisu jednake.

Usprkos gore navedenom, smatram kako osoba koju zaokružujem mora biti besprijekorna. Lažni kršćani s mantrom “tko je bez grijeha” su BIG NO-NO.