Presvetom Srcu Isusovu

Blagdan Presvetog Srca Isusova jedan je od mojih najdražih blagdana.

Nije potrebno spominjati kako su Božić, Uskrs i Duhovi svima najdraži i najvažniji, ali ako bih, bez straha od osude ili komentara, mogla reći koji su blagdani meni najdraži, morala bih priznati kako imam neku posebnu ljubav prema Tijelovu, Presvetom Trojstvu i Presvetom Srcu Isusovu.

Razdoblje od svibnja do lipnja moj je najdraži dio u godini. Ako se doda i sv. Antun ili A. Gonzaga, dobijemo obilje duhovnosti. Dodajmo tome i 6. 8. , tj. blagdan Preobraženja Gospodinova i to je to. Ne znam, jednostavno obožavam npr. Tijelovo, procesiju, blagoslov grada, polja, grobova, ljudi i sve ono što mi znači tijelo Kristovo. Mogućnost da nam se za hranu daruje sam Bog veličanstvena je i nepojmljiva! Tijelovo me podsjeća na pitomost, blagost, mir i da će sve biti u redu po Bogu dok prolazimo našim malim gradom okruženi zelenilom.

Ako ste obavljali pobožnost Presvetom Srcu Isusovu poznatu kao velika devetnica spasa ili devet prvih petaka, danas pođite na misu i zahvalite se Bogu na protekloj godini te svima i svemu što Vam je darovao. Zahvalite se što je umro i uskrsnuo za nas te Ga zamolite neka u Vašem srcu, mislima, volji, duši, intelektu, razumu, emocijama, mislima, riječima, djelima nađe svoje prijestolje s kojeg će vladati. Molimo se da Srce Isusovo, koje je u potpunosti bilo usklađeno s Očevom voljom, preobrazi i naša srca kako bi bila usklađena s Očevom voljom, a toga nema bez poniznosti, blagosti i želje za življenjem po Božjem smislu. Bitno je i reći kako srce nije (samo) mjesto emocija (ono je najmanje mjesto emocija). Srce je mjesto duhovne dimenzije, a duhovna dimenzija je temeljena na mudrosti, znanju i volji življenja prema Božjemu pa je zato ta dimenzija ona po kojoj čovjek donosi odluke i ponašanje.

Molitva Presvetom Srcu Isusovu

Presveto Srce Isusovo, izvore svakoga dobra. Ja Ti se klanjam, vjerujem u Te, ufam se u Te. Ja Te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe. Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce. Učini ga poniznim, strpljivim, čistim i da u svemu odgovara Tvojim željama. Daj, o, dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni. Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima, udijeli mi zdravlje tijela, blagoslovi sav moj rad i daj mi milost svete smrti. Amen.

Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome! ❤️

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.