Presvetom Srcu Isusovu

Blagdan Presvetog Srca Isusova je jedan od mojih najdražih blagdana.

Nije potrebno spominjati kako su Božić, Uskrs i Duhovi svima nama najdraži i najvažniji, ali imam neku posebnu ljubav prema Tijelovu, Presvetom Trojstvu i Presvetom Srcu Isusovu, tako da je razdoblje od svibnja do lipnja moj najdraži dio u godini. Ako se doda i sv. Antun ili A. Gonzaga, dobijemo obilje duhovnosti. Dodajmo tome i 6. 8. , tj. blagdan Preobraženja Gospodinova i to je to. Ne znam, jednostavno obožavam npr. Tijelovo, procesiju, blagoslov grada, polja, grobova, ljudi i sve ono što mi znači tijelo Kristovo. Mogućnost da nam se za hranu daruje sam Bog je veličanstvena i nepojmljiva! Tijelovo me podsjeća na pitomost, blagost, mir i da će sve biti u redu po Bogu dok prolazimo našim malim gradom okruženi zelenilom.

Ako ste obavljali pobožnost Presvetom Srcu Isusovu poznatu kao velika devetnica spasa ili devet prvih petaka, danas pođite na misu i zahvalite se Bogu na protekloj godini te svima i svemu što Vam je darovao. Zahvalite se što je umro i uskrsnuo za nas te Ga zamolite neka u Vašem srcu, mislima, volji, duši, intelektu, razumu, emocijama, mislima, riječima, djelima nađe svoje prijestolje s kojeg će vladati. Molimo da Srce Isusovo koje je u potpunosti bilo usklađeno s Očevom voljom preobrazi i naša srca kako bi bila usklađena s Očevom voljom, a tog nema bez poniznosti, blagosti i želje za življenjem po Božjem smislu. Bitno je i reći kako srce nije (samo) mjesto emocija (ono je najmanje mjesto emocija). Srce je mjesto duhovne dimenzije, a duhovna dimenzija je temeljena na mudrosti, znanju i volji življenja prema Božjemu pa je zato ta dimenzija ona po kojoj čovjek donosi odluke i ponašanje.

Molitva Presvetom Srcu Isusovu

Presveto Srce Isusovo, izvore svakoga dobra. Ja Ti se klanjam, vjerujem u Te, ufam se u Te. Ja Te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe. Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce. Učini ga poniznim, strpljivim, čistim i da u svemu odgovara Tvojim željama. Daj, o, dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni. Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima, udijeli mi zdravlje tijela, blagoslovi sav moj rad i daj mi milost svete smrti. Amen.

Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome! ❤️

Dodatak:

Ovaj dodatak pišem na kraju dana. Ovo je prvi put nakon nekoliko godina, a da na sam blagdan nisam bila u Bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj (Zagrebu). To je bio neki poluplan i do ujutro nisam znala hoću li ići ili ne. Bila sam na misi u svojoj župi i poslušala, već standardno odličnu, rastumačenu i ljudima približenu, propovijed mog župnika koji je majistor👌😄. Dan koji mi je započeo kako ne treba, a tako se i nastavio (nešto stvarno čudno, ratoborno, nervozno i gladno s grižnjom savjesti), pod misom je dobio svoj smisao i zadobio mir.

Ako se sutra, na blagdan Prečistog Srca Marijina, nađete u Palmotićevoj, možda se sretnemo. Možda vam lagano kimnem glavom ili se nasmiješim ili namignem. Ja ću se pomoliti za vas, a vi se pomolite za mene ❤️✝️.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.