I kontracepcijske tablete su abortivne

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, kontracepcijske pilule (oralna hormonska kontracepcija – OHK) su u 20 posto slučajeva (potencijalno) abortivne.

Kako?

Hormonska kontracepcija lažno kreira pravilni ciklus žene u trajanju od 28 dana zato što to nisu ženini hormoni, nego hormoni uneseni izvana kako bi zbunili ženino tijelo (ženino prirodno kretanje) i stvorili lažni ciklus kroz koji žena prolazi.

Privatno vlasništvo, all rights reserved

OHK istovremeno uzrokuje nekoliko neprirodnih promjena u ženinom tijelu:

 • utječe na prestanak stvaranja plodne sluzi koja se prirodno počinje stvarati nekoliko dana pred ovulaciju i čime kreće najplodniji dio ciklusa. Umjesto stvaranja plodne sluzi koja pomaže spermijima u kretanju, OHK stvara zgrušanu sluz (koja je karakteristična za neplodno razdoblje), a ta sluz stvara gusti čep na ulazu rodnice kroz koji spermiji ne mogu proći do jajne stanice. Radi toga žena na OHK ima samo krvarenje (koje nije menstruacija) i neplodno suho razdoblje (umjetno preskoči plodno razdoblje)

 • utječe na stanjivanje endometrija koji postane neadekvatan za usađivanje zametka
 • utječe na smanjivanje pokretljivosti jajne stanice koja se, od jajnika gdje nastaje, usporeno kreće jajovodom prema maternici
 • briše menstruaciju, tj. prirodni ciklus. Menstruacija je jedino ono krvarenje koje slijedi nakon ovulacije. Žene na OHK imaju bezbolna krvarenja jer se endometrij maternice i ne oljušti na pravi način (nema prave menstruacije) s obzirom da on je već stanjen od OHK + nema ovulacije (to je cilj OHK). Cijeli ciklus je lažiran

Radi prijavljivanih neželjenih posljedica poput duboke venske tromboze, plućne embolije i dr., smanjene su doze hormona u OHK.

To je smanjilo izravne štetne posljedice, a povećalo mogućnost dolaska do ovulacije do koje sada dolazi u 20 posto slučajeva! Razina lažnih hormona koja treba zbuniti ženino tijelo preslaba je pa tijelo proizvede malo plodne sluzi, odnosno ne stvori dovoljno gusti sluzni čep.

To znači kako će od sto žena koje piju OHK, dvadeset žena ipak imati ovulaciju – jajna stanica spremna za oplodnju stvorit će se. Kako su spremiji otporni, a hormonska doza nije više toliko jaka za stvaranje potpuno gustog sluznog čepa, dio spermija može uspjeti proći kroz sluzni čep i jedan oploditi jajnu stanicu čime nastaje novi ljudski život (u slučaju odnosa ili bilo kakvog genitalnog kontakta).

Privatno vlasništvo, all rights reserved

Za spiralu se zna da je abortivna, dok se za OHK još uvijek smatra kako je samo kontraceptivna. Trenutno stanje u proizvodnji takvo je da su smanjili abortivnost spirale, a povećali abortivnost kontracepcijskih tableta. To je potrebno obavezno spomenuti na ispovijedi i informirati svećenike jer oni znaju za abortivnost spirale, ali kao i većina populacije, uglavnom ne znaju za abortivnost OHK.

Uslijed pijenja OHK:

 1. žena uništava svoju hormonsku ravnotežu
 2. značajno povećava rizično spolno ponašanje s mišljenjem “zaštićena sam”
 3. značajno povećava mogućnost nastanka (“ženskih vrsta”) raka
 4. veoma značajno, dugotrajno i bespovratno smanjuje plodnost (mogućnost imanja djece) jer nepovratno uništava stvaranje plodne sluzi
 5. smanjuje želju za bračnim (spolnim) činom (da, misli se kako će žena biti raspoložena jer se “ne mora brinuti”, ali nije tako jer je plodno razdoblje umjetno preskočeno, a za vrijeme njega je žena najraspoloženija za spolni odnos, što je usklađeno i s plodnom sluzi)
 6. izgledna vjerojatnost stvaranja ugruška u plućima (plućna embolija) ili u venama (duboka venska tromboza)
 7. OHK slabi donji ezofagealni sfinkter i uzrokuje GERB
 8. nova istraživanja pokazuju povezanost pijenja OHK sa smanjenjem hipotalamusa. On daje naredbe za izlučivanje spolnih hormona koji utječu na spolni nagon i razvoj te upravlja procesom otkucaja srca, apetitom, raspoloženjem, spavanjem i dr. “nekontroliranim” procesima. Posljedično, smanjenje hipotalamusa povezuje se s većom razinom negativnih emocija, bijesa i rizika za oboljenje od depresije (News medical, 2019.)
 9. psihičke i duhovne posljedice poput uništavanja odnosa, osjećaja manje vrijednosti, uništavanja povjerenja u muškarce/ljude, depresija, grižnja savjesti, nemir, nemogućnost oprosta i druge duhovne posljedice kao posljedica moralnog prijestupa i zloupotrebe spolnosti

Ostavljen je ogroman prostor za manipulaciju i za uništavanje ljudskih života i snova, iako ne trebaju iznenađivati ovakve odluke.

Ako pogledamo način na koji je uveden zdravstveni odgoj, dostupnost abortusa, elleOne, sasvim je jasno da država provodi seksualizaciju djece te olakšava pristup svemu onome što promiče kulturu smrti. Oko svih tema vrti se nekoliko istih ginekologa liberalnog svjetonazora koje nije briga ni za vas ni za vašu djecu. Da im je stalo do vas, ne bi radili to što rade.

Treba biti iskren i objektivan pa reći kako nijedan ginekolog ne prisiljava ženu na kontracepciju i put uništenja plodnosti niti ijedan ginekolog hoda hodnicima bolnice i viče: “tko želi tablete?”, kao što nijedna banka ne prisiljava čovjeka na dizanje kredita. Žena sama bira taj put i dođe ginekologu tražeći kontracepciju, a nakaznost cijele situacije još je veća kad se ona tom istom ginekologu, nakon godina i godina kontracepcije, obrati za pomoć oko “liječenja” neplodnosti koja se, opet, uglavnom svede na umjetnu oplodnju koja isto nije moralno dopuštena (ali novi čovjek nastao na takav način  ima jednako dostojanstvo kao i bića začeta prirodno), a ujedno nije ni liječenje neplodnosti jer par i dalje ostaje neplodan.

Liječnik koji se želi deklarirati “za život” nije onaj koji samo ne radi pobačaje, a prepisuje kontracepciju, abortivnu kontracepciju, radi prenatalna testiranja, umjetnu oplodnju i sl. Liječnik koji želi biti za život, ne može raditi ništa od navedenog, a ako ne radi, nastoje ga uništiti.

Kao što rezultati iz SAD-a i Velike Britanije pokazuju, liberalni ZO i laka dostupnost kontracepcijskih sredstava i abortusa, povećavaju stopu spolno prenosivih bolesti, promiskuitetnog ponašanja, maloljetničkih trudnoća i pobačaja.

Ističem još jednom, iako to i zdrava logika i poznavanje psihološko-duhovne dimenzije čovjeka potvrđuju, praksa dokazuje kako uz porast seksualnog ponašanja izvan braka raste i upotreba kontracepcije, a uz rast upotrebe kontracepcije raste i prijenos spolnih bolesti i pobačaja jer čovjek, misleći kako je zaštićen, postaje sve permisivniji u seksualnom ponašanju, a permisivnije ponašanje prije braka povećava izglede za nastavak takvog ponašanja i u braku.

Poruka za doktore: budite za život! Samo hrabro i ne dajte da vas se uvlači u taoce i grobare života! Ako si netko želi uništiti život, neka to učini sam.

Poruka za svakog muškarca i ženu: moralni život je jedina opcija.

Želim i istaknuti kako ne morate ni znati ove činjenice koje sam navela jer je danas najmanji problem znati činjenice. Svi mi uglavnom znamo činjenice, ali ono što nedostaje je poštivanje otajstvenog (duhovnog smisla) što bračni čin i jest jer nam je volja oslabljena. On je otajstven jer ga je Bog učinio takvim, a Njegova je zapovijed bila da se čovjek u ljubavi plodi i množi. Ako to imamo na pameti, onda je logično kako sve ono što ne ide u prilog tome, nije ni moralno ispravno ni dobro za čovjeka.

Drugim riječima, htjela bih da se držite podalje od sve kontracepcije i takvog načina života ne zato što kontracepcija ima štetne posljedice na tijelo i ne radi gore navedenih zdravstvenih činjenica, nego zato što želite živjeti po Božjem smislu i zato što vjerujete u ono što Crkva naučava. To je ta duhovno-otajstvena dimenzija koja nedostaje i zato se ne slažem u potpunosti s mnogim dobrim ljudima laicima koji se samo drže (znanstvenih) činjenica prilagođavajući se današnjem čovjeku. Znanstvene činjenice su u redu, ali mislim kako one nisu dovoljan motiv za nečinjenje ili činjenje.

Za kraj, možda mi se krivo čini jer sam shvatila kako većini drugih ljudi nije logično ono što meni jest, ali ipak mislim da većina žena koja pije OHK zna što hormoni i steroidi koje unose bodybuilderi čine njihovim spolnim organima i nagonu.

Ono što mi nije jasno je kako istu logiku ne primijene na sebe i OHK, nego misle kako one ipak neće imati nikakve posljedice.

Spolnost i plodnost koja iz nje proizlazi nije bolest, nego dar kojeg se mora cijeniti pa se ne treba ni liječiti.

Kad se taj dar zloupotrijebi, sve završi prakticiranjem krivotvorina spolnog odnosa bez potomaka uz usmjerenost svake osobe na samu sebe (podsjeća na aktivnosti u kojima je osoba sama sebi dovoljna, zar ne?) te kasnijim financiranjem dobivanja potomaka bez spolnog odnosa.

Ljubav se ne može odvojiti od otvorenosti životu, inače se radi o krivotvorini i međusobnom iskorištavanju osoba. Netko te voli toliko da ne želi dijete s tobom. Netko te voli toliko da svoj dar plodnosti zatvara od tebe. Meni to ne zvuči kao ljubav. Toga je svjesna svaka osoba i zato je puno više svađa, nemira, nezadovoljstva i nestabilnosti u odnosima s kontracepcijom, nego bez nje.

Ovdje možete pročitati članak o opasnostima tableta za dan poslije (abortivnih pilula).

Zanimljivost za kraj: jeste li znali da Gospina trava poništava djelovanje kontracepcijskih pilula? Fora odnos snaga 😉

2 misli o “I kontracepcijske tablete su abortivne

 1. Hvala na ovom postu, kad bi barem nas više žena/ djevojaka o tome bar upola ovoliko detaljno znalo. Općenita je klima u svijetu, a Hrvatska u tome nažalost nije izuzetak, da je prirodno planiranje nešto zaostalo i nazadno. Sebični smo za novi život i teško žrtvujemo svoju komociju. Dio odgovornosti, osim nas samih, sigurno imaju i ginekolozi koji se ponekad zbog prevelikog br. pacijentica, ili nekog drugog više-manje opravdanog razloga, ponašaju poput distanciranih apotekara (trebaš to?, ok. klik i evo!) pogrešno misleći da to žene već znaju i da su se dobro i temeljito pripremile i informirale. Baš suprotno!

  Liked by 1 person

  1. Draga Manuela, hvala na praćenju! Da, neki dr. nisu odgovorni, ali postoji i druga strana u kojoj je izuzetan pritisak na njih i žele im uskratiti pravo na priziv savjesti i u situaciji pobačaja, a “smak svijeta” se dogodi ako netko odbije prepisati kontracepciju. U svemu tome, najgluplja je činjenica to što žene koje nitko nije ovlastio (osim novac interesnih skupina) nastupaju u moje i Vaše ime, tj. u ime žena. Potrebna je odgovornost i doktora i žena, samo što mi se čini kako su žene postale agresivnije i žele ono što su si zacrtale. Zaključno, apsurd za plakanje je kad žena prvo uništi plodnost ne želeći dijete, a onda opet napravi sve moralno i nemoralno kako bi imala dijete – često u suradnji s istim dr. Ako nešto sprječava začeće što je prirodni proces, možemo zaključiti kako sigurno ima štetne posljedice i da nije dobro niti moralno, samo što mi se čini da to ljudima nije više bitno jer imaju u glavi svoj plan pod svaku cijenu

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.