Tko je žena?

Žena je ljudsko biće ženskog spola, stvoreno na sliku Božju, koje nastaje prilikom začeća* i koje od tada u svakoj stanici svoga tijela ima 23 para (ukupno 46) XX kromosoma koji je čine ženom jer ta genetska određenost oblikuje sve procese, mišljenje, razmišljanje, društvene i emocionalne postavke žene. Žena je osoba koja ima menstruaciju (mjesečno krvarenje) koje prethodi ovulaciji (oslobađanju) jajne stanice spremne za oplodnju i nastanak novog ljudskog života.

Osim ženskog, ljudska bića prilikom spolnog odnosa** muža i žene, mogu nastati u još jednom spolu: muškom.

Muškarac je ljudsko biće muškog spola, stvoreno na sliku Božju, koje nastaje prilikom začeća i koje od tada u svakoj stanici svoga tijela ima 23 para (ukupno 46) XY kromosoma koji ga čine muškarcem jer ta genetska određenost oblikuje sve procese, mišljenje, razmišljanje, razvoj, talente, društvene i emocionalne postavke muškarca.

Zaključno, ljudska bića razlikuju se po spolu. Dva su spola: muški i ženski. Sve karakteristike koje čine i obilježavaju muški ili ženski spol nazivaju se spolnost.

*začeće (oplodnja) je spajanje muške spolne stanice (spermija) i ženske spolne stanice (jajne stanice) pri čemu nastaje novi ljudski život

**spolni odnos, u tjelesnom smislu, je spolni čin u kojem, uslijed spolnog uzbuđenja, dolazi do ulaska muškog spolnog organa (penisa) u ženski spolni organ (rodnicu) uz izbacivanje (ejakulaciju) sjemenske tekućine (sperme) iz penisa u rodnicu. Spolni čin sadrži dvije komponente:

  • ljubavno sjedinjenje žene i muškarca
  • stvaranje novog života
  • ukoliko nedostaje jedna od komponenata, radi se o krivotvorini spolnog odnosa koja podliježe ispovijedi (teški grijeh)
  • slijedom navedenog, istospolni čin između osoba istog spola ne predstavlja spolni čin jer takav čin ne stvara učinke spolnog čina (prva i druga komponenta) niti u njemu sudjeluju spolni organi. Istospolni čin je protuprirodni čin i spada pod kategoriju najtežih grijeha

Zaključno, muškarac ne može biti žena, ne može postati žena niti treba težiti/željeti postati žena jer su geni i sve što proizlazi iz njih nepromjenjivi, a svaka osoba je spola kojeg treba biti. Žena ne može biti muškarac, ne može postati muškarac niti treba težiti/željeti postati muškarac jer su geni i sve što proizlazi iz njih nepromjenjivi, a svaka osoba je spola kojeg treba biti. Više o tome ovdje.

Nastavno na video, zanimljivo je kako oni koji ne znaju i ne žele definirati što je žena, vode borbu za ženska prava (koju nitko nije tražio od njih).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.