Može li se promijeniti spol?

Spol je datost određena od trenutka začeća i nepromjenjiva je cijeli čovjekov život.

Drugim riječima, čovjek ne može promijeniti spol.

Spol je odrednica koja čini osobu muškom ili ženskom, a spolnost je zbir svih karakteristika koje čine muški ili ženski spol.

U trenutku začeća, spajanjem jajne stanice žene i spermija muškarca, nastaje novi ljudski život, novi čovjek, u potpunosti različit od oca i majke. Taj novi čovjek dobiva 23 kromosoma od majke i 23 kromosoma od oca pa tako ima svoja vlastita 23 para kromosoma koja određuju sve njegove nasljedne karakteristike. Jedan par tih kromosoma je i spolni par koji određuje spol i spolnost.

Jajna stanica uvijek nosi spolni kromosom x, dok dio spermija nosi kromosom x, a dio kromosom y. To znači kako spol djeteta određuje spermij: ako jajnu stanicu oplodi spermij s kromosom x, dijete će biti djevojčica jer će imati spolni par kromosoma xx; ako jajnu stanicu oplodi spermij s kromosom y, dijete će biti dječak jer će imati spolni par kromosoma xy.

Gore navedeno znači da je spol čovjeka upisan u svaku njegovu stanicu: u svaku stanicu uha, mozga, kože, tkiva, mišića i svega drugog od čega se čovjek sastoji.

Čovjek nije samo tijelo, nego i duša i duh, a ako bismo ga bolje segmentirali, on se sastoji od:

  • tjelesne
  • psihološke
  • intelektualne
  • socijalne i
  • duhovne dimenzije.

Po svakoj gore navedenoj dimenziji, muški spol razlikuje se od ženskog: imaju različit izgled tijela, različite psihološke reakcije (tko će se prije rasplakati?), postoji muški i postoji ženski mozak (vezivno tkivo između L i D polutke različite je širine -> jednako pametni, ali s drukčijim fokusima: ženska intuicija, muška fokusiranost na rješavanje), različito društveno ponašanje (tko će češće haklati na igralištu u subotu poslijepodne?), različito izražavanje u duhovnosti i vjeri (žene vole jedan način pobožnosti, muškarci drugi).

Sve to proizlazi iz toga što su muškarci i žene različiti, a tu različitost, koja nije prisutna samo na tjelesnoj razini, nego na svim čovjekovim dimenzijama, određuje, usmjerava, “hrani i odgaja” čovjekov spol od začeća. U svaku dimenziju čovjeka upisan je spolni kromosom, a kako sve te dimenzije čine čovjeka, potrebno je istaknuti kako onda identitet čovjeka proizlazi iz njegovog spola.

Ako se zadržimo na tjelesnom dijelu čovjeka, muškarci i žene imaju različite žlijezde – muški spol testise, ženski spol jajnike; imaju različite spolne stanice – testisi stvaraju spermije, jajnici jajnu stanicu; imaju različite spolne hormone – ženski spolni hormoni su estrogen i progesteron i njih luče ženske spolne žlijezde jajnici, a muški spolni hormoni su testosteroni i njih luče muške spolne žlijezde testisi. To znači da muškarac nikada neće moći stvarati estrogen i progesteron, a to su temelji ženskog spola. Nastavno na to, muškarci i žene imaju različite seksualne reakcije, različito prolaze kroz faze spolnog odnosa (muškarci su osjetilniji i imaju potrebu brže konkretizacije radnje, imaju bržu seksualnu reakciju, a žene su osjećajnije, imaju sporiju seksualnu reakciju). Zato se muškarac i žena nadopunjavaju, a jedno drugo trebaju uvažavati i poštovati u različitosti te si pomagati.

S obzirom da je u svaku čovjekovu stanicu upisan spol – svaka stanica u čovjekovu tijelu ima xx ili xy spolni par kromosoma, ne postoji mogućnost promjene spola jer čovjek ne može iz svojih stanica i dimenzija izbrisati xx ili xy par kromosoma. Čovjek se ne može rastaviti na nevidljive stanice, poništiti ono što je upisano u njih i ponovno se sastaviti.

Ono što se danas pod utjecajem rodne ideologije lažno predstavlja kao promjena spola doslovno je stvaranje nefunkcionalnih muškaraca i nefunkcionalnih žena jer, kao što smo rekli, ne može se promijeniti svaka stanica čovjekova tijela (spolni par kromosoma ostaje u svakoj stanici) pa se stvara čovjek nesposoban za spolni odnos jer je uništena veza između mozga i spolnih organa (možemo reći da je čovjek kastriran). Kako čovjek nije samo tijelo, tako i sve druge dimenzije pate. Taj postupak uništavanje je čovjeka blokatorima hormona*, invazivnim operacijama, psihološkim manipulacijama i ubijanjem čovjekove duše u kojoj je zapisan njegov identitet kao željenog muškarca ili žene. Nakon provedenih postupaka “promjene spola”, čovjek i dalje ostaje muškarac ili žena (spolni kromosomi su i dalje u svakoj stanici!), ali nefunkcionalan na spolnom području i s povađenim/zamijenjenim/ugrađenim organima.

Svaka stanica tijela ima zapisan spolni kod i on se ne može promijeniti nikakvom operacijom. Može se jedino stvoriti osoba koja će ostati istog spola kakvog je bila i na početku procesa, ali sada nefunkcionalna i uništena. Ako netko od onoga što je lijepo, a to je čovjek koji živi u skladu sa svojim identitetom, želi stvoriti nešto ružno, a to je uništeni čovjek bez identiteta, onda to nikako ne može biti dobro, a iza onoga što nije dobro ne stoji Bog, nego Sotona koji koristi teške životne trenutke čovjeka kako bi ga u potpunosti uništio. Tako osobe koje zaslužuju i trebaju pomoć bivaju odsječene od rješenja i uvučene u ono što ne rješava problem, nego ga mnogostruko pogoršava.

Diljem svijeta provodi se promidžbena kampanja za promjenu spola pa se to prikazuje i mogućim i poželjnim (isto kao i homoseksualnost). Mnogi mladi upravo pod utjecajem toga žele promijeniti spol**. Promocija i trendovi doslovno stvaraju raj ili pakao na zemlji. Osoba koja se bori s rodnom disforijom (osjećaj drugog spola) bez ikakvih problema prođe kroz tu fazu ako je se ostavi na miru – bez blokatora hormona, operacija, pranja mozga. Drugim riječima, da nema promocije, te osobe bi uredno prerasle tu fazu same po sebi (ta faza može zaostati iz djetinjstva kad se osoba mora “pomiriti” da je drugog spola nego npr. netko od roditelja).

Jedan od primjera promidžbe/ispiranja mozga su i poznate osobe, zakonodavstva, moda, filmovi, društva/poduzeća, sport, spotovi …

Budi što jesi, a nemoj birati androgenost!

Svaki se čovjek s razlogom rađa kao muškarac ili kao žena i iz našeg spola proizlazi naše ponašanje, djelovanje, interesi, reakcije i sve ostalo.

Iz toga proizlazi naš identitet koji je Bog upisao u nas jer smo stvoreni na njegovu sliku: jedinstveni smo, imamo smisao i vrijednost i sveti smo.

Ako se osoba bori s rodnom disforijom, pomaže joj se duhovnom terapijom (katoličkim smislom i istinama o identitetu čovjeka) te emocionalnom potporom (bez ispiranja mozga i rodne ideologije). To je poremećaj i osobi se pomaže otklanjanjem tog poremećaja, a ne lažiranjem stvarnosti i mijenjanjem svijeta stavljajući ga na lažne temelje. Osjećaj nije objektivna istina, nego subjektivni doživljaj i ima veliki problem onaj tko svoj život temelji na osjećaju. Osoba koja je muško (objektivna istina) ne prestaje i ne može prestati biti muško samo zato što se osjeća kao žensko (subjektivni doživljaj). Treba liječiti taj osjećaj, a ne lažirati stvarnost lažući osobi da može biti žensko, a muško je.

Kad bismo došli liječniku i rekli mu da nam izvadi sasvim normalno i zdravo srce, liječnik bi mislio da s nama nešto nije u redu. U drugoj situaciji, ako bi pristao na naše uvjete i zahtjeve jer je takva zakonska odredba, promidžba i preporuka pa izvadio naše srce, ubio bi nas.

S druge strane, kad bismo došli liječniku, pretrage pokazale da je sve u redu, a liječnik nam predložio operaciju vađenja srca, mi bismo smatrali da s njim nešto nije uredu. U drugoj situaciji, kad bi pretrage pokazale da imamo problem s ligamentim u koljenu, a liječnik nam predloži važenje srca, mi bismo smatrali da s njim nešto nije u redu. “Upala” duše ne može se liječiti operacijom reproduktivnog sustava. Ne možemo “otvoreni prijelom” duše liječiti blokatorom hormona.

Tu analogiju treba primijeniti i na rodnu ideologiju.

Društvo je danas u raspadu jer se prevelik značaj daje osjećaju (woke kultura) i želi se reorganizirati društvo kako bi se temeljilo na osjećaju (relativizacija, svatko ima svoju istinu, nema pravila i reda, nema Boga, čovjek je bog i može što želi i dr.). Zašto bi se društvo temeljilo na nečijem (pogrešnom) osjećaju? Društvo se mora graditi na objektivnoj istini, a ne na osjećaju.

Samo hrabro!

Vrijedan si! Željeno si Božje dijete! ❤

Ne daj svoje povjerenje onima koji te žele uništiti!

*beta blokatori kemijski su kastratori. Koriste se u tretiranju pedofila i silovatelja. U nekim državama koriste se i na djeci mlađoj od 10 godina što će dovesti do stvaranja odrasle osobe s dječjim spolnim organima, a može dovesti i do smrti. Npr., Kanada jako radi na uništavanju svog društva i rodna ideologija je u svakoj pori, Američka akademija PEDIJATARA podržala je uzimanje blokatora, iako stvaraju trajne posljedice.

**u današnjim kretanjima rodne ideologije jako je mali broj (zanemariv broj) osoba koje su rođene i s muškim i sa ženskim organima. 99 posto radi se o osobama koje imaju normalne spolne organe

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.