Posvajanje djece od strane istospolnih parova?

Nitko nema pravo na dijete – ni parovi različitog spola, ali još manje parovi istog spola jer oni ni po naravi svojeg odnosa ne mogu imati djecu.

Bog je postavio pravila po kojima dijete daruje muškarcu i ženi (u bračnom savezu). Njima jedino daruje novo ljudsko biće, iako ne daruje ni svima njima.

Takav stav bio je prihvatljiv i razumljiv istospolnim parovima jer oni i nisu htjeli biti jednaki parovima različitog spola. Shvaćali su različitost svojeg odnosa.

Pod utjecajem interesnih skupina i militantnih aktivističkih grupa, koje samo štete osobama s istospolnim sklonostima, nameće se koncept istospolnih parova s djecom – bilo posvajanjem/udomljavanjem, bilo trgovinom ljudima (surogatstvom).

Zašto takve interesne skupine štete osobama s istospolnim sklonostima?

Zato što ako nekome želiš dobro, ako ga voliš i brineš se za njega, onda mu ne govoriš da ćeš poštovati njegovu odluku ako se odluči baciti pod vlak. Pod izrazom ‘baciti pod vlak’ mislim i na doslovni čin bacanja pod vlak, ali i na svaku odluku koja je nemoralna i štetna po čovjeka. Ako nekoga voliš, onda ga čupaš van iz okolnosti i situacija koje će ga uništiti – i duhovno i fizički i emocionalno. Kako možeš reći da voliš osobu kojoj si rekao da se može baciti pod vlak? Kakva je to ljubav? To nije ljubav!

Stoga, izgovorit ću ovdje rečenicu koja će mnogima biti skandalozna, nerazumljiva ili će izazvati ljutnju u njima: Katolička Crkva i katolici su jedina skupina koja želi dobro osobama s istospolnim sklonostima, koja ih voli i poštuje.

Ako si osoba s istospolnim sklonostima i čitaš ovaj članak, možda ti je ovo nerazumljivo, ali ja kao katolkinja mogu ti to potvrditi: mi, praktični vjernici, kojima je bitan nauk, koji smo strogi u moralnim pitanjima i koga biste vjerojatno gađali s nečim jer mislite da vas mrzimo, volimo vas i želimo vam sve što i sebi.

Ne želimo da uništavate svoje dostojanstvo Božjeg djeteta; ne želimo da propadnete; ne želimo da vas definira vaša sklonost za koju postoji iscjeljenje; ne želimo da izgubite vječnost na radost Zloga.

Sve to znači da želimo da budete u Božjoj blizini, a u Njegovoj blizini svjetlo je toliko jako da rasvijetljuje svaki mračni kutak našeg srca i daje nam novi pogled, nove oči. U Njegovoj blizini čovjek “mora izuti obuću”, mora prihvatiti istinu o svojim djelima jer je samo stvorenje pred Stvoriteljem. Kolike li oholosti kad stvorenje želi biti veće od Stvoritelja, kad ono želi određivati pravila!

U Crkvi nitko nije diskriminiran jer Isusov nauk pogađa svakog vjernika u onim točkama u kojima griješi. Dakle, ako želi biti Isusov učenik, svaki čovjek mora prihvatiti Njegova pravila – i po pitanju spolnosti, i po pitanju korupcije, i po pitanju sakramenata, i po pitanju liturgije, i po pitanju ekonomije, i po pitanju uređenja društva, i po pitanju podmetanja nogu… Da bi mogao operirati mozak, moraš poštovati određene postavke.

Jednako tako, bit ću vrlo jasna: borit ćemo se za katolički nauk i pogled protiv interesnih skupina koje uništavaju vas i koje žele uništiti čovjeka -> brak -> obitelj -> društvo.

Čovjek je Božje stvorenje.

Zlo ne može ništa stvoriti, nego samo pokvariti ono što je Bog stvorio. Zato je Zlo ljubomorno na čovjeka kojem je Bog dao udio u stvaranju. Zlo zna da je zauvijek Gubitnik. Zato želi povući što više ljudi u svoj jad.

Nemojte igrati tu igru!

Prije desetak godina bili su masovni prosvjedi (doista masovni) u Francuskoj. Organizirala ih je udruga “La manif pour tous” protiv legalizacije istospolnih brakova, surogatstva i posvajanja djece od strane istospolnih parova. Možda je zanimljivo (ali moram priznati da je meni i logično) da su njih podupirali i mnogi istospolni parovi i osobe s istospolnim sklonostima. Oni su bili svjesni da je jedno biti osoba s istospolnim sklonostima, a drugo zahtijevati ono što ti ne pripada kako bi time sudjelovao u raspadu društva. Naravno, bili su osuđivani od strane LGBT+ aktivističkih, agresivnih skupina, jednako kao i D&G koji su se javno usprotivili tzv. istospolnim brakovima, gay obiteljima i surogatstvu jer su katolici. Domenico Dolce i Stefano Gabbana bili su dugogodišnji istospolni par, a zajedno su stvorili modno carstvo, koje, mora se priznati, voli i slavi ženske obline.

Donesite odluku o promjeni života i zatražite pomoć Crkve. Ne bojte se! Svaki put kad Bog intervenira u čovjekov život, čovjek se prestraši. Bog to zna. Zato nas hrabri. Ne bojte se pada! Pad je pad, ali ako je to pad na putu rasta u vjeri i obraćenju, onda je njegov sastavni dio. Može se i bez njega, ali ako se i dogodi, ne dajte da vas obeshrabri.

Nadam se da će osobe s istospolnim sklonostima postati svjesne svoje vrijednosti te okrenuti leđa onima koji ih uništavaju.

Do tada, dijete ima pravo na oca i majku kojima je jedino i darovano da ga mogu sukreirati s Bogom.

Iz Katekizma Katoličke Crkve:

ČISTOĆA I HOMOSEKSUALNOST
2357 Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje (103). Predaja je uvijek tvrdila da su »homoseksualni čini u sebi neuredni«(104). Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru  života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.
2358 Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboko ukorijenjene homoseksualne težnje. Ta objektivno neuredna sklonost za većinu  njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak  nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom životu  ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359 Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, one se mogu i moraju, postupno i odlučno, približiti kršćanskom savršenstvu.

103 Usp. Post 19, 1-29; Rim 1, 24-27; 1 Kor 6, 9-10; 1 Tim 1, 10.
104 KONGREGACIJA ZA NAUK VJERE, Dekl. Persona humana, 8: AAS 68 (1976) 85.


“A ovo je navještaj koji smo čuli od njega
i navješćujemo vama:
Bog je svjetlost
i tame u njemu nema nikakve!
6 Reknemo li da imamo zajedništvo s njim,
a u tami hodimo,
lažemo i ne činimo istine.
7 Ako u svjetlosti hodimo,
kao što je on u svjetlosti,
imamo zajedništvo jedni s drugima
i krv Isusa, Sina njegova,
čisti nas od svakoga grijeha.
8 Reknemo li da grijeha nemamo,
sami sebe varamo
i istine nema u nama.
9 Ako priznamo grijehe svoje,
vjeran je on i pravedan:
otpustit će nam grijehe
i očistiti nas od svake nepravde.
10 Reknemo li da nismo zgriješili,
pravimo ga lašcem
i riječi njegove nema u nama.

21 Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite.
Ako tko i sagriješi,
zagovornika imamo kod Oca –
Isusa Krista, Pravednika.
2 On je pomirnica za grijeha naše,
i ne samo naše nego i svega svijeta.”


1Iv 1, 5 – 2, 2

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.