Podsjećanje na istinu o zdr. odgoju

Nakon nekoliko mjeseci, ozbiljnost i problematika zdravstvenog odgoja je ponovno došla u središte zbivanja – bar u medijima koji žele relevatno izvještavati o stvarnosti i zbivanjima oko nas.

Moram priznati da mi je drago što se tema ponovno aktualizirala jer je poprilično opasno, jednu tako ozbiljnu temu, zaboraviti s obzirom da je rezultirala prisilnim nametanjem zdravstvenog odgoja u škole, usprkos protivljenju 85% roditelja koji su se, 2009. godine, odlučili za zdravstveni odgoj temeljen na znanosti, stručnosti i istinskoj vrijednosti spolnosti.

Program uvedenog zdravstvenog odgoja je napravljen prema dokumentu „Standardi spolnog odgoja u Europi“. U sastavljanju hrvatskog programa zdravstvenog odgoja su sudjelovali pripadnici civilnih udruga koje promiču rodnu ideologiju i LGBT prava te osobe koje su povezane s pedofilskim lobijem. 2013. godine, g. Štulhofer (jedan od značajnijih kreatora programa) i udruga Queer su u Hrvatsku doveli Gerta Hekmu, T. Sandforta, V. Bullougha i E. Haberlea, a oni su pedofili i zagovaratelji pedofilije. Radi svega navedenog, pokrenuta je policijska istraga.

U kreiranju dokumenta „Standardi spolnog odgoja u Europi“ su sudjelovali mnogobrojni suradnici različitih institucija, organizacija i udruga koje se bave reproduktivnim i spolnim zdravljem te obiteljskom politikom. Jedan od važnijih autora je i Savezni centar za zdravstveno obrazovanje (BzgA) iz Njemačke. Ovaj centar se našao u mnogobrojnim skandalima u Njemačkoj radi brošura u kojima promiču incest i seksualne ideje za djecu. U izradi dokumenta je sudjelovala i Međunarodna federacija za planiranje roditeljstva (IPPF) koja je podružnica Planned Parenthooda, najveće svjetske klinike za pobačaje.

Ako promotrimo samo ove dvije institucije, pitanje koje se javlja je: Kako netko tko ne shvaća bit obitelji i spolnosti, može i ima pravo učiti tuđu djecu o tome? Kako je moguće da organizacija koja kapom i šakom promovira ubojstvo nerođene djece, uči djecu o obitelji i spolnosti? Kako je moguće da organizacija koja promovira incest i pedofiliju uči djecu o muško-ženskim odnosima? Zar nitko od nadležnih ne vidi manjak logike u tome?

Nadalje, jedan od uvjeta koje su udruge Vigilare i Grozd postavili ministru Mornaru u pismu od 02.06.2015. su pravo na izbor spolnog modula programa zdravstvenog odgoja te ujednačavanje kriterija po kojima interesne skupine, inicijative, organizacije i udruge mogu provoditi svoje programe i inicijative u hrvatskim školama.

Naime, kako Vigilare i Grozd ističu, u hrvatskim su školama jako aktivne sljedeće udruge: CESI, Forum za slobodu odgoja, Domine, Korak po korak, B.a.B.e., LORI, Ženska soba, Sunce – odgoj za ljubav i nenasilje te CAP program za vrtiće. Te udruge, uz GONG, Mrežu mladih Hrvatske, Zagreb Pride i dr., čine GOOD inicijativu koju je ministar Jovanović zamislio kao edukatore školskih nastavnika.

Kako udruge koje „ne shvaćaju“ što je smisao spolnosti, mogu pričati o obitelji i spolnosti kada same ne raspolažu točnim informacijama o nastanku života?

Djelovanje spirale zla je najjednostavnije objasniti na sljedeći način:

1. Omalovažavanje i narušavanje objektivnih znanstveno-vrijednosnih istina.

2. Usađivanje „novih istina“ koje se protive objektivnoj istini utemeljenoj na znanosti i judeo-kršćanskoj objavi putem programa zdravstvenog odgoja, rodne ideologije, predmeta koji su povezani s rastom i razvojem društva, demografijom i sl.

3. Nakon implementacije „novih istina“, počinju se javljati rezultati: depresija, bezvrijednosni odnos prema spolnosti, čovjeku i obitelji, amoralnost društva, pad nataliteta, smanjenje broja stanovnika, raširenost spolno prenosivih bolesti, porast maloljetničkih trudnoća, dok broj trudnoća u brakovima pada, porast pobačaja, porast razvoda uz istovremeni rast predbračne kohabitacije, promiskuitetno ponašanje i dr.

Kako ruska doktorica znanosti i profesorica na MGIMO-u (Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa), dr. Tatiana V. Yurieva, koja je gostovala u Hrvatskoj prije dvije godine na jednoj obrazovnoj instituciji,  ističe, Zapad podsjeća na dekadentni i moralno posrnuli Rim neposredno prije raspada Rimskog Carstva.

4. S obzirom na veliku količinu negativnih događaja, umjesto da se mladima govori o svetosti spolnosti, ljepoti braka, prirodnog roditeljstva i čovjekovom tijelu kao o hramu Duha Svetoga što bi mlade podsjetilo na pravi smisao, daje im se kriva terapija: kontracepcija, cjepivo, pobačaji, „sloboda“, provodi za jednu noć, grižnja savjesti, neprijateljski muško-ženski odnosi, prijezir prema samome sebi i gubitak vlastitog identiteta, olako shvaćanje svetosti života.

5. S obzirom da kriva terapija i dalje potiče negativne događaje, krug se ponovno vrti uz ogromnu zaradu onih koji takvo ponašanje potiču.

Kako se izvući iz spirale zla?

Jedino vraćanjem pravoj istini koja podsjeća čovjeka da je svet, jedinstven, da ima smisao, da je hram Duha Svetoga. Ako mladom čovjeku objasnite pravi smisao i ljepotu spolnosti, mislim da postoje minimalne šanse da će se ta osoba početi ponašati moralno destruktivno prema sebi i prema društvu. Potpišite pismo upućeno ministru Mornaru koje možete pronaći na web stranicama ovih dviju udruga i aktivirajte se za/na dobrobit svakog čovjeka i društva jer se radi o našoj budućnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.