Predragocjena Krv Kristova u Ludbregu + blaženi Carlo Acutis

Predragocjena Krv Kristova u Ludbregu posebno se slavi prvi vikend u rujnu.

Svetište ima dugu povijest koja kreće 1411. godine kada je svećenik, prilikom pretvorbe na misi, posumnjao da se u kaležu nalazi Krv Kristova.

Zahvaljujući tome, Isus nam se odlučio pokazati pa se to vino i na vidljiv način pretvorilo u krv (inače se mijenja supstancija – vino postaje prava krv, ali vidljivim i dalje ostaje vino). Svećenik se prestrašio kad je vidio pretvorbu. Zamolio je za pomoć nekog čovjeka koji se morao obvezati na šutnju pa su zazidali kalež s Predragocjenom Krvlju. Prije smrti, svećenik otkriva tajnu. Od tada se časti Predragocjena Krv Kristova u Ludbregu, čime je i Hrvatska došla na kartu Euharistijskih čuda koja su se dogodila diljem svijeta.

Upravo su Euharistijska čuda tema web stranice koju je pokrenuo blaženi Carlo Acutis, Talijan milenijalac koji je umro 2006. godine sa samo 15 godina od leukemije. Katalogizirao je čuda diljem svijeta pod nazivom “Euharistijska čuda diljem svijeta” i postavio ih na web, a to je pokrenulo i istoimenu izložbu koja putuje svijetom. Ove godine i u Ludbregu je postavljena ta izložba, a sva čuda i materijale možete vidjeti na web stranici koja je i dalje aktivna. Ovdje su paneli za izložbu na hrvatskom jeziku.

Papa Franjo proglasio ga je blaženim u listopadu u covid 2020.-oj. Sjećam se da sam gledala prijenos iz Asiza (Carlova želja bila je pokop u Asizu) dok sam se oporavljala nakon covida. Prije toga nisam znala za Carla.

U nastavku donosim nekoliko fotografija iz Ludbrega, a o mojem odnosu s Ludbregom možete pročitati ovdje.

Blagoslovljena Krv Kristova! Navijeke blagoslovljena.

Blaženi Carlo, moli za nas!

P.S. Znate li da je testiranjem Euharistijskog čuda koje se dogodilo 1991. godine u Venezueli utvrđena krvna grupa AB+ koja odgovara krvi pronađenoj u Torinskom platnu, a i u Euharistijskom čudu u Lancianu koje se dogodilo 750. godine? Pogledajte izložbu s linka za više 🙂

Svi se rađamo kao originali, ali mnogi umru kao kopije.

Carlo Acutis

*fotografije su privatno vlasništvo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.