Slike

Ljubav i odgovornost

Ljubav kao krijepost (ljubav u etičkom značenju) (💪🔝) > ljubav u psihološkom značenju

Čovjek nije životinja. Nemojte dati da vas netko u to uvjeri svodeći ljubav samo na psihološki dojam i razinu.

Nemojte tražiti toliko malo kad je, da bismo dobili toliko puno, za nas umro i uskrsnuo Sin Božji. Tko može dati i razumijeti ljubav kao krijepost? Onaj čistog srca, osoba koja shvaća važnost odgoja i moralnih normi, ima karakter, vježba se u samodisciplini i ne oslanja se samo na svoje snage, nego crpi snagu iz molitve, sakramenata i odnosa s Bogom jer se tako volja usmjerava u pravom smjeru. “Volja ne podnosi da joj se nameće neki predmet kao dobro. Hoće sam izabrati i sama afirmirati jer je izbor uvijek afirmacija vrijednosti predmeta koji se izabire.” (“Ljubav i odgovornost”, IP II.) Ljubav kao krijepost -> što je veći osjećaj odgovornosti za osobu, veća je istinska ljubav.

Evo još malo teologije tijela. Naišla sam na ovaj kratki članak svećenika Michaela Slineya na engleskom.

 

This slideshow requires JavaScript.

40 dana za zivot

Uključite se u molitveni pokret “40 dana za život” 22.09.-01.11.2015. za prestanak ubijanja nerođene djece kako bi ženina utroba i dalje bila mjesto života i sigurnosti.

Možete se uključiti dolaskom pred jednu od bolnica pred kojima se moli, postom ili osobnom i obiteljskom molitvom za prestanak pobačaja i obraćenje doktorskog i medicinskog osoblja koje izvršava ubojstva nerođene djece.

12009810_1704433319793111_7784600164244161051_n